Friskt ett helt år

Kanske den dummaste rubriken att skriva ifall jag åker dit imorgon (peppar, peppar). Från och med 28 juli har jag avslutat förhållandet med godis och diverse relaterade sockerkickar. Okej, jag har fuskat 2 gånger men det är i mina ögon strongt för att vara ett godistroll. Har också ätit en tablett om dagen innehållande c-vitaminer (tryck här) för att minimera risken att bli sjuk. Varför göra detta? Ett expriment att försöka för första gången i mitt liv undvika att bli förkyld under hösten samt under julen. Nu har jag lyckats med att undvika dessa monsterförkylningar första gången i mitt liv under dessa perioder. Nu är det inte skrivet i sten att just dessa ändringar i livet är en bidragande faktor, men kanske? Vitaminerna rekomenderar jag, dock är tabletterna lite väl stora att svälja. Men i övrigt tummen upp! Summan blir att jag har jag tränat på längre och hårdare än jag någonsin kunnat göra.

Återhämningen har jag tagit vara på vilket kanske är den viktigaste förändringen. Brukar i regel bli sjuk på måndagar eller tisdagar. D v s alltid efter en lång helg av distans på cykeln och övriga projekt på gården som sänker min energi till noll procent. Sen har jag även snabbt intagit återhämtningsdryck (tryck på länken) så fort jag hoppat av cykeln. Smaken var ingen höjdare men den snabba energin vägde upp den bittra smaken. Har gått från väggad till människa under 30 min efter en skopa återhämtningsdryck – så bara vatten är det inte. Bra att man också låter kroppen återhämta sig efter ca 4 h på cykel och inte snabbt beger sig iväg på stan eller liknande sociala sammanhang. Då vill baktererna festa runt i din kropp och ge immunförsvaret en omgång stryk. Bör tilläggas att jag jobbar som lärare och träffar ”snoriga” elever varje dag!

  • Från att vara sjuk ca 4-5 gånger per år har jag alltså inte varit sjuk under detta år. Sen är det mycket oklart att kroppen orkar vara frisk i över ett år. Men jag fortsätter med denna plan så håller jag tummarna.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s